INLOGGEN


Groentencurry

Ingrediënten voor de groentencurry:

(voor ca 5 personen*)

2 aardappels (middel groot) in blokjes

½ bloemkool in kleine roosjes

2 fijngehakte uien

3 in stukken gesneden tomaten

1 kop doperwten

¼ theelepel zwarte peper

3 teentjes fijngehakte knoflook

¼ theelepel geelwortel

2 cm fijngehakte gemberwortel

1 theelepel zout

1 theelepel korianderzaad

½ theelepel komijnzaad

2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd/hak alle groenten in kleine stukjes.

Bord met groentencurryVerhit de olie in een wok, doe er het komijnzaad, peper, knoflook, gember, geelwortel en zout bij. Doe de blokjes aardappel erin en bak ze bruin.

Doe de overige groente erbij, samen met een kop heet water. Kook dit op een laag vuur totdat alle groenten beetgaar zijn (afhankelijk van de smaak 10 a 20 min).

Voeg als laatste het korianderzaad toe.

In Nepal wordt dit vaak geserveerd op een groot bord (met eventueel verschillende vakjes). De daal wordt over de rijst gegoten en de groentencurry apart er naast. Curry en daal kunnen ook in apart bakjes geserveerd worden.

Daal bhaat kan ook gegeten worden met een vleescurry (kip of schaap/geit of buffel is het meest gangbare). Veel Nepalezen eten alleen een vleescurry op bijzondere dagen. Ook wordt dit vaak met een bakje yoghurt er naast gegeten. Een speciale bijgerecht is de saakh. Saakh lijkt erg op onze spinazie. Ook kunnen er (Liefst zelfgemaakte) chutneys bij gegeten worden.

* In principe kan elke groente die je lekker vindt (of goedkoop is…) hiervoor gebruikt worden. In Nepal worden ook aardappels onder de groenten gerekend!

Related items

More in this category: « Daal Momo's »