INLOGGEN


Momo's

Hoe maak je momo's?

Chicken momo's is een heerlijke snack die zowel gestoomd als gefrituurd kan worden. Hieronder een eenvoudig recept hoe momo's te maken:

Achtergrond:

Het is een typische snack uit het Himalaya gebied en wordt ook wel 'dumplings' genoemd.

Benodigde tijd:

Ongeveer 1 uur voorbereiding en 15 minuten stomen.

Allereerst het recept voor de 'achar' (saus) waarin de momo gedompeld wordt voor het eten.

ACHAR

Benodigd

5 tomaten (bakken).

3 theelepels (tl) sesamzaad

2 tl knoflook

0.5 tl Szechuanpeper (verkrijgbaar onder van de merken Wah Loong en Bai Whei Zhai)

2-3 tl verse limoen zout naar smaak

3 tl chilipoeder

Bereiding:

Mix de ingrediënten in een keukenmachine. De achar is dan klaar voor gebruik. Na een dag in de koelkast is ze nog lekkerder!

Deeg:

Benodigd:

3 kopjes meel

1 eetlepel (el) olie

1 kopje water

snufje zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix en kneed het goed tot het een mooie homogene massa is. Zet het afgedekt 30 minuten weg. Kneed het nogmaals en rol het uit.

Vulling:

Benodigd:

Ca. 500 gram fijngesneden kip of lamsvlees (in Nepal wordt geen rundvlees gegeten, vanwege het Hindu geloof)

1 kop fijngesneden ui

0.5 kop fijngesneden lente-uitjes

0.5 kop fijngehakte blaadjes van de koriander.

1 tl fijngesneden knoflook

1 tl fijngesneden verse gember

0.5 tl Szechuanpeper.

0.5 tl kurkuma (geelwortel)

1 tl gemalen komijn

1 tl korianderpoeder

1 tl versgemalen zwarte peper

3 verse rode chillies

1 kop gemalen kaas (optioneel)

2 el boter Zout naar smaak

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in een grote kom. Voeg eventueel nof wat zout en peper toe. Zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast.

Snijd het deeg uit en vul ze met de vulling en plak ze dicht. Stoom of frituur ze daarna (stomen ongeveer 15 minuten).

Smul ze!