INLOGGEN

Tuesday, 21 October 2014 10:30

Geografie

Nepal wordt ook wel het dak van de wereld genoemd en ligt ingeklemd tussen China en India. Op de breuklijn van het Zuid-Aziatisch subcontinent en de grote landmassa van Eurazië vinden we in Nepal de hoogste bergen ter wereld.Bergen die nog steeds (langzaam) door groeien!

Kaart van Nepal
Kaart van Nepal
 
Nepal ligt over het midden van de gehele Himalaya-bergketen, over een lengte van over de 800 kilometer, van west naar oost. Van noord naar zuid meet het land hier en daar onder de 200 kilometer in doorsnee.
 
In het noorden liggen de hoogste pieken ter aarde – in het zuiden ligt de laagvlakte van de heilige rivier de Ganges, op slechts 100-200 meter boven zeeniveau. In het zuiden is het in de zomer over de veertig graden Celsius, in het noorden ligt de eeuwige sneeuw. Daar vallen ook in de meeste valleien ‘s winters dikke pakken sneeuw. In het zuiden worden de laatste bedreigde natuurgebieden bevolkt door de grootste tijgers op  aarde, neushoorns en krokodillen, in het noorden huizen de yaks, exotische blauwe Himalaya-geiten, en: de mysterieuze sneeuwluipaard.
 
Read 4478 times
More in this category: Mensen »