INLOGGEN


HOM

HOM richt zich vooral op het evangeliseren in het Ghurka district maar ook op andere plaatsen in de Himalaya,.

Dit initiatief is ontstaan vanuit de kerk in Naya Gaun, Pokhara. Ps. Nawaraj kreeg de visie hiervoor in 1996 toen hij voorganger was in Butwal. Hij werd daar plotseling ziek en raakte daardoor verlamd (Guillain-Barre syndroom). Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Kathmandu, maar daar konden ze weinig voor hem doen. In de tussentijd werd zijn situatie steeds ernstiger.

Op een gegeven ogenblik werd het zo ernstig dat hij aan de beademing moest. Hij kreeg toen een droom en in die droom tilde God hem omhoog zodat hij alles van bovenaf zag. Hij zag de mensen in de Himalaya God aanbidden. Toen werd hij wakker en voelde zich heel blij vanbinnen, hij had nieuwe kracht gekregen en alle verlammingsverschijnselen waren verdwenen. Ik had de beademingsmachine niet meer nodig, de artsen waren stom verbaasd. Toen heb ik beloofd de rest van mijn leven te geven aan het bereiken van de mensen in de Himalaya met een Tibetaans-Boeddhistische achtergrond.

Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen was is hij in maart 1997 teruggegaan naar zijn geboorteplaats Pokhara van waaruit hij zijn nieuwe bediening begonnen is.

Bij hun evangelisatie maken ze veel gebruik van de ‘Jezus film’.

 

 
 
Read 2996 times