INLOGGEN


Update corona in Nepal (4)

We ontvingen vandaag (29 augustus) onderstaand bericht van een Christelijke organisatie in Nepal:

"Dit is een update over de situatie in Nepal, Nepal dat ook te lijden heeft onder het coronavirus.

De overheid heeft recentelijk het aantal testen voor het coronavirus opgevoerd, tegelijkertijd zien we een toename in het aantal geregistreerde besmettingen met het virus en ook het aantal slachtoffers neemt toe. In bijna het hele land geldt weer een volledige lockdown die in ieder geval tot midden september gaat duren.

Te midden van deze pandemie maken wij het goed en we hopen dat dit voor u ook geldt! God heeft ons zover beschermd en we danken Hem voor zijn genade en liefde en u voor uw gebeden. Wij bidden ook dagelijks voor deze situatie, ook voor u!

Tegelijkertijd heeft het land ook op verschillende plaatsen te lijden onder de zware regenval, aardverschuivingen en overstromingen. Er zijn veel dodelijke slachtoffers en velen hebben hun huis en hun vee verloren. Ook de toename van het aantal zelfdodingen is verontrustend. Enerzijds de natuurlijke rampen en anderzijds de pandemie waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Velen zitten in door de lockdown grote problemen en hebben geen mogelijkheden om aan de noodzakelijke levensbehoeften zoals eten te komen.

Bid voor ons. We doen ons best zoveel mogelijk mensen te helpen die fysiek en/of mentaal hierdoor in de problemen zijn gekomen.

Hartelijk dank voor uw gebed!"

Tot zover dit bericht.

Uit Annapurnaexpress

Bron: Annapurna Express

CIJFERS

Alhoewel de cijfers doen vermoeden dat het (vergeleken met Nederland) wel meevalt in Nepal, is de werkelijkheid dat de impact op de bevolking denk ik groter is dan bij ons. Nadat een paar weken de lockdown voor een deel was opgeheven is deze voor een groot deel van het land opnieuw ingevoerd. Hierdoor blijft de situatie voor het arme deel van de bevolking uitzichtloos. Dagloners zitten al maanden zonder inkomen en dus zonder middelen om de meest noodzakelijke levens behoeften, zoals eten en medicijnen, aan te schaffen.

Dit zijn de cijfers op dit moment:

  • • Tot vandaag zijn er totaal 658.110 testen uitgevoerd.
  • • Het aantal geconstateerde besmettingen is tot nu toe 36.456.
  • • Het aantal slachtoffers bedraagt 195.
  • • Vooral in Kathmandu grijpt het virus om zich heen, de afgelopen dagen waren er per dag 400+ besmettingen.

(Bron: Annapurna Express)

We gaan daarom door met onze actie om ook vanuit Nederland te helpen, uw bijdrage daarvoor blijft van harte welkom. De bankgegevens staan hiernaast vermeld, graag onder vermelding van 'Corona'. Velen hebben hier al aan bijgedragen, de geholpen mensen en families in Nepal danken u hier heel hartelijk voor maar helaas is het einde nog niet in zicht. En natuurlijk wordt ook uw gebed hiervoor erg op prijs gesteld.

 

 

Read 1963 times